Pondělí, 6 prosince, 2021

/

Odborník na výživu: Máme se bát přenosu koronaviru ze zeleniny a ovoce?

Téma covid-19 se přenáší i do problematiky konzumace potravin. Zeleninu a ovoce lidé totiž lidé berou v obchodech do rukou a dotýkají se jich. Doba přežívání viru na površích je relativně dlouhá. Co tedy můžeme udělat, když si v obchodě nakoupíme jídlo? A pro ty, co se bojí velmi – co je absolutní jistota?

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců Petr Havlíček na téma koronaviru a bezpečnosti našich nákupů.
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z nejznámějších českých výživových poradců. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně, výživou a zdravým životním stylem se zabývá již od roku 1995. Nejvíce se zapsal do povědomí osmiletým účinkováním v seriálu TV Prima „Jste to, co jíte“, měl také oblíbený pořad na Rádiu Impuls, o výživě napsal 6 knih. K jeho klientům patří či patřili mnozí vrcholoví sportovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) i další celebrity.